Lumi i Nerodimës ndahet në dy degë të cilat përfundojnë në dy Detra të ndryshme. Ky fenomen quhet Bifurkacion dhe ndodhet në fshatin Nerodime. Qe paraqet shembullin e vetëm në Evropë të derdhjes së një Lumi në dy dete të ndryshme atë të Detit Egje dhe Detit të Zi.

Lumi ka burimin ne fshatin Jezerc dhe eshte i rrethur me nje pejsazh te bukur nga malet.

Qyteti i Ferizajit i pasur me një kuriozitet të tillë e që është i vetmi në Europë dhe i dyti në Botë ngjallë kurreshtje për shumë studiues dhe që rëndësia e tij në aspektin Edukativo- arsimor, shkencor dhe turistik është i jashtëzakonshëm.