Brezovica është një nga destinacionet turistike dimërore më të vizituara në Kosovë. Zona e vendpushimit të skive ndodhet në mënyrë ideale në shpatet veriore dhe veriperëndimore të Parkut Kombëtar Sharr. Vija e kreshtës përfshin 39,000 hektarë terren dhe pyje të larta malore alpine, me një florë dhe faunë shumë të larmishme dhe të bollshme.