Etno Fest është një ngjarje kulturore, e cila mbahet në fshatin Kukaj gjatë verës. Si viteve të kaluara, Festivali ka përparuar në diçka më të madhe se ekspozimi i ushqimit tradicional dhe muzikës folklorike.

Artistë të tillë si: Aktorë, valltarë, muzikantë, gatues, piktorë dhe fotografë tregojnë, krijimet e tyre artistike nën një qiell të hapur. 

Festivali ka një karakter multimedial, me tre programe të bazuara në traditë: shfaqje teatrale, ekspozita, koncerte, rite arkaike dhe shfaqje bashkëkohore me një përmbajtje të bazuar në traditë.

Themeluesi i EtnoFest është drejtori shqiptar Fadil Hysaj. Festivali zakonisht zgjat për 5 deri 7 ditë.