Festivali DAM (Festivali Ndërkombëtar i Muzikës) është një nga ngjarjet më të spikatura kulturore që po zhvillohet në kryeqytetin e Republikës së Kosovës, Prishtinë. E themeluar në 2006, DAM është një festival vjetor i muzikës klasike dhe bashkëkohore i cili mbledh muzikantë të rinj, të rinj dhe të dalluar nga e gjithë bota. Ai pasuron skenën kulturore kosovare dhe shërben si një dialog ndërkufitar përmes muzikës. Disa nga koncertet në DAM Festival zhvillohen në vende atipike dhe kjo e bën festivalin eklektik.

Përgjatë viteve skena e festivalit ka mirëpritur muzikantë të dalluar si: Peter Sheppard Skaured (violinist), Luka Sulic (violonçel), Petrit Çeku (kitarist), Alexander Prior (dirigjent), Wu Qian (pianist), Ozcan Ulucan (violist) , Marcio da Silva (dirigjent), Kian Soltani (violonçel), Olga Zado (pianiste), Boian Videnoff (dirigjent), Maria Nemtsova (pianiste), Vitaly Vatulya (saksofoniste) dhe ansamble dhe orkestra si: Filharmonia e Kosovës, Dhoma Arcata Stuttgart Orkestra, Manhaimer Filharmoniker, IU New Music Ensemble, DUEL, Krakow Percussion Ensemble etj. Aktivitetet e Festivalit DAM përbëhen gjithashtu nga programe speciale kushtuar fëmijëve me Sindromën Down, Autizëm dhe fëmijëve që jetojnë në komunitete të margjinalizuara.