Turkish Jazz Week përkrahur nga Ambasada Turke në Kosovë organizohet çdo vit në Prishtinë, Prizren dhe Gjakove. Java e Jazz-it Turk, e cila u organizua për herë të parë në vitin 2012, solli një dimension të ri në marrëdhëniet midis dy vendeve, dhe padyshim është njëri nga festivalet më të rëndësishëme që mbahet në Kosovë.